Uffe Dreesen: manden, der bringer nyheder fra hele verden

Uffe Dreesen er en populær dansk journalist og korrespondent for TV2 Danmark, der dækker begivenheder i Tyskland, Rusland, Ukraine og andre østeuropæiske lande.

Biografi: hvad Wikipedia ikke vil skrive om

Uffe Dreesen blev født den 10. juli 1957 i Schwabstedt kommune i Sydslesvig. Hans forældre er skolelærere. Hans far er tysk af nationalitet. Dreesen har en stor familie. Han har en tvillingebror og to yngre brødre. Hans barndom blev tilbragt i Jylland på grænsen mellem Tyskland og Danmark.

Uffe blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1982, hvorefter han blev freelancejournalist i Århus. Han studerede international journalistik i Paris fra 1985 til 1986. I 1988 blev han ansat som korrespondent for TV2-nyhedskanalen, hvor han stadig arbejder den dag i dag. Han er en sand legende på kanalen.

Karriere

Dreesen blev først kendt, da han dækkede apartheids fald i 1990’erne. Siden da har Uffe arbejdet i TV2’s udenrigsredaktion, hvor han har bragt de vigtigste nyheder fra hele verden til seerne. I et smukt og letforståeligt sprog har han formået at fastholde et bredt publikums interesse i al den tid. Det gør han professionelt og engageret, hvilket han har modtaget adskillige priser for på forskellige niveauer.

Uffe Dreesen

I begyndelsen af 2000’erne var Dreesen krigsjournalist: han dækkede krigen i Georgien, var i Kosovo, lavede reportager fra afrikanske lande under væbnede konflikter og arbejdede i 2022 i Ukraine, hvor han rapporterede om konsekvenserne af et væbnet angreb fra Rusland.

Fra 2003 arbejdede Uffe Dreesen for TV2 i Rusland, hvor han dækkede vigtige politiske og kulturelle begivenheder, der fandt sted i landet, for tv-seerne. Mellem 2013 og 2020 boede og arbejdede Uffe Dreesen i Berlin som korrespondent. Hans tyske rødder hjalp ham i denne forbindelse. Kulturelt set drager Danmark mod den skandinaviske verden og er også orienteret mod Storbritannien og USA. Han er en kender af den tyske mentalitet og er en værdsat medarbejder på den populære danske tv-kanal.

Seerne er altid imponeret over Uffes alsidighed. Selv i sin aktive periode i Tyskland fortsatte han med at fokusere på nyheder fra Ukraine, Rusland og andre østeuropæiske lande.

I begyndelsen af 2022, efter at TV2 lukkede sit kontor i Moskva, begyndte Dreesen at arbejde i Ukraine, som i øjeblikket er i krig med Rusland.

Udover sit rent journalistiske arbejde holder manden i København foredrag om krige og verdenskonflikter samt om nutidig politik og kultur i Rusland og Tyskland, lande, hvor Dreesen har boet og arbejdet i næsten to årtier. Uffe er en dybt engageret og erfaren journalist og en yderst dygtig formidler, der formår at gøre sine historier tilgængelige for alle målgrupper.

Hustru og børn

Uffe Dreesen er gift, hans kone hedder Hanne-Lene. Hun er lektor ved UC Syddanmark Detaljer om hans ægteskab er svære at finde. Formentlig har parret børn. Både Uffe og Hanne-Lene offentliggør dog kun arbejdsrelaterede oplysninger på de sociale medier.

Hanne-Lene har en personlig blog om cykling. Hun nyder at rejse med sin mand og venner. Den har dog ikke opdateret oplysningerne på sit websted i lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *