Pia Olsen Dyhrs succes i politik og privatliv

Pia Olsen Dyhr er en dansk politiker, hvis liv har været en kombination af aktivisme, fortalervirksomhed og public service. Hun blev født den 30. februar 1971 i Wallensbæk-Strand i Danmark og havde en ydmyg start. Hendes barndomsoplevelser indpodede en følelse af social retfærdighed og empati, som senere dannede grundlaget for hendes politiske ideologi. Bortset fra hendes åbenlyse succes i politik, har hun interesseret danskerne med sin vægttabshistorie. Hun inspirerer tusindvis af danske kvinder med sin figurbevidste og aktive livsstil i en alder af over 50 år.

Uddannelse og karriere

Pia er kandidatstuderende i statskundskab. Hun fik sin grad fra Københavns Universitet i 1994.

Hendes ønske om social indflydelse førte hende til politik, hvor hun meldte sig ind i Socialistisk Folkeparti (SP) i Danmark. Det føltes som et kald, hun ikke kunne ignorere. Hendes opstigning i partiet var lynhurtig. Hun bestred forskellige poster, bl.a. som handels- og investeringsminister, og ledede derefter partiet som dets formand.

Pia Olsen Dyhr vægttab

Overvægt og vægttab

Da Pia Olsen begyndte sin vægttabsrejse den 1. august 2013, gjorde hun det med en følelse af beslutsomhed. At være minister i to år havde været en utrolig hård oplevelse, og det kunne ses på den overvægt, hun havde taget på. Det var tid til forandring, og hun vidste, at hun var nødt til at handle beslutsomt.

Hvordan lykkedes det Pia Olsen at tabe sig?

Pia havde et kompliceret forhold til løb; det var en aktivitet, hun elskede, men havde opgivet på grund af sin hektiske livsstil. Hun besluttede sig for at genoplive denne gamle passion ved at følge en gennemtænkt plan, der gjorde det muligt for hende gradvist at øge sin løbedistance. Snart løb hun seks kilometer 3-4 gange om ugen, hvilket var en enestående præstation i betragtning af de periodiske afbrydelser i hendes tidligere træningsregimer.

Er der en hage ved hendes succesfulde vægttab?

Selvom løb er effektivt til at forbrænde kalorier, var det ikke den eneste hemmelighed bag Pias succes. Nu om dage praler stjerner med at bruge medicin, hvilket skaber unødvendig hype. Pia er tydeligvis ikke en af dem. Der er ingen oplysninger om den medicin og de kosttilskud, hun måtte tage.

Sundt vægttab fra Pia Olsen 

Kostens betydning kan ikke understreges nok, og Pia Olsen søgte hjælp hos en personlig træner. Træneren hjalp hende med at forstå, hvor kompliceret en afbalanceret kost er, og lærte hende at undgå faldgruberne ved usund kost. Pia skiftede til et mere disciplineret regime og eliminerede kaloriefyldt slik og fastfood. I stedet indarbejdede hun sundere fødevarer i sin kost, såsom nødder, mandler og gulerødder, og øgede sit indtag af kyllingekød og grøntsager.

Pia nøjedes ikke med at gå på slankekur og løbe. Hun indså vigtigheden af styrke og muskeltonus og indarbejdede intens styrketræning i sin rutine tre gange om ugen. Denne diversificering øgede ikke kun hendes fysiske formåen, men havde også enorme fordele for hendes generelle helbred.

Det mest slående aspekt ved Pias forvandling har været hendes holistiske natur. Selvom et vægttab på 20 kg på 8-9 måneder uden tvivl er bemærkelsesværdigt, var forandringerne ikke kun fysiske. Pias mentale landskab ændrede sig også dramatisk. Hendes tidligere tendenser til impulsiv kommunikation og forhastede domme, forværret af en usund kost rig på koffein og sukker, er blevet erstattet af en mere afbalanceret og eftertænksom opførsel. Denne nyfundne mentale balance viste sig ikke kun at være gavnlig for hende, men også for hendes nærmeste omgangskreds, idet den reducerede stressniveauet omkring hende.

Privatliv: mand og børn

Pia Olsen følte sig først klar til at blive mor, da hun mødte Willie, hendes nuværende mand. De var begge aktive medlemmer af SF Ungdom og arbejdede sammen om at dreje organisationens politik i retning af en mere positiv holdning til EU. Deres forhold blev først romantisk efter skilsmisserne.

Kvinden føler sig helt tryg ved Willy og er sikker på, at han ikke vil forlade hende. Det har givet hende selvtillid til at ville have børn. Familien, der bor i Brønshøj, har tre døtre: en fælles og to fra Willis tidligere ægteskab. Kvinden forsøger at give sine døtre frihed til at udtrykke sig og være selvstændige.

På trods af sit travle arbejde, som ofte er 12-14 timer om dagen, mener hun, at hendes evne til at kombinere arbejde og familie skyldes støtten fra hendes mand og andre familiemedlemmer.

Vi er ikke i tvivl om, at familien har givet kvinden inspiration, ikke kun i hendes arbejde, men også i spørgsmålet om vægttab. Støtten fra de nærmeste er nogle gange afgørende for effektiviteten af et vægttab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *