Christian Eriksen’s løn: Hvor meget tjener spilleren?

Christian Eriksen er en berømt fodboldspiller, der er midtbanespiller for den engelske klub Manchester United og det danske landshold. I lang tid var han den bedst betalte danske sportsudøver.

Karrierer og topkontrakter

Eriksen underskrev sin første professionelle kontrakt som midtbanespiller med fodboldklubben Ajax i 2008 for en to et halvt årig aftale, der begyndte den 1. januar 2009. Ifølge nogle rapporter har transferen kostet Ajax 1 million euro.

Martin Jol overførte Eriksen fra ungdomsholdet til hovedholdet i begyndelsen af januar 2010. Den unge dansker tog på en off-season træningslejr med hovedholdet i Portugal og deltog i flere venskabskampe. Eriksen fik sin uofficielle debut for holdet den 9. januar mod Ajax Zaterdag, et af Ajax’ amatørhold. I begyndelsen af april 2010 forlængede Eriksen sin kontrakt med klubben indtil 30. juni 2014.

Han skiftede dog til Tottenham fra London i august 2013 for et beløb på 13,5 mio. euro. I 7 sæsoner var danskeren en af lederne i London-klubben. I sæsonerne 2013/14 og 2016/17 blev Christian kåret som klubbens Årets spiller. I AFL modtog han karrierens største bonusser.

Den 28. januar 2020 annoncerede FC Internazionale Milano, at midtbanespilleren Christian Eriksen er blevet hentet fra Tottenham. Den danske landsholdsspiller er på kontrakt frem til sommeren 2024, men hans kontrakt med klubben er blevet ophævet før tid. Han vandt i januar 2021 den spotte Calciobidone-pris (Golden WC) som Serie A’s dårligste landsholdsspiller. Fodboldklubbens administration indrømmede fejlen. Transferen viste sig at være en fiasko. Spillerens løn passede ikke til hans spillemæssige kvaliteter.

Christian Eriksen's løn

Den 31. januar 2022 underskrev Eriksen en seks måneder lang kontrakt med den engelske Premier League-klub Brentford. Spillede for holdet 11 kampe og scorede 1 mål.

Den 15. juli 2022 skiftede atleten til Manchester United som en free agent og underskrev en treårig kontrakt. Han spillede i alt 19 kampe for klubben, hvor han scorede 1 mål.

Spiller for det danske landshold

I marts 2010 fik en ung Christian debut for det danske landshold og blev den yngste spiller til at gøre det ved VM i Sydafrika i 2010.

Han scorede sit første mål for det danske landshold den 4. juni 2011 mod Island i en EM-kvalifikationskamp i 2012. I alt for det danske landshold spillede Christian 120 kampe og scorede 39 mål.

Den 12. juni 2021 under kampen Euro-2020 mod Finland (0-1) fik Eriksen et hjertestop, og han kollapsede på græsplænen. Lægerne genoplivede ham i ni minutter, herunder HLR og kardioversion. Christian blev senere båret fra banen på en båre, dækket af flag, og sendt på hospitalet. Omkring en time efter hændelsen bekræftede UEFA og det danske fodboldforbund, at Eriksens tilstand var blevet stabiliseret, og at han var ved bevidsthed. Ifølge den danske landsholdslæge havde idrætsudøveren fået et hjerteanfald og vil blive udstyret med en pacemaker. Spillerens videre karriere i klubben og på landsholdet vil afhænge af lægernes dom. Den 2. december 2021 begyndte spilleren at træne med Odenses ungdomshold

I marts 2022 blev Eriksen igen indkaldt til det danske landshold og har allerede scoret et par mål for landsholdet.

Bemærk, at landsholdsspillere ikke modtager løn. De får penge i form af bonusser for deltagelse i turneringer.

Christian Eriksens løn

Christian Eriksens nøjagtige indtjening er ikke kendt. Ifølge avisen The Telegraph håbede Eriksen og hans agent Martin Schoots efter samtaler med Manchester United, at han kunne sikre sig en kontrakt til en værdi af 200.000 pund om ugen (cirka 1,7 millioner kroner) samt en signeringsbonus på cirka 10 millioner pund (86 millioner kroner).

Om Manchester United har sagt ja til sådanne lyster vides ikke. I betragtning af den tilsyneladende nedgang i konditionen virker det nævnte beløb en smule overdrevet.

Christian Eriksen's løn

Baseret på disse tal foreslår medierne, at Christian Eriksens indtjening beløber sig til:

  • År: 65.921.697 kr.
  • Måned: 5 493 474 474,75 DKK
  • Uge: 1.267.724,94 DKK
  • Dag: 253.544,99 DKK.

Biografisk resumé

Christian Eriksen blev født den 14. februar 1992 i Middelfart Kommune på Fyn som søn af Thomas og Dorthe. Hans far er træner. Han er også kendt for at have en søster, Louise, som også er fodboldspiller og i øjeblikket repræsenterer fodboldklubben Kolding og det danske kvindelandshold i fodbold. Men andre detaljer fra hans barndom har Christian holdt strengt hemmelige og har aldrig fortalt det til journalister.

Den lille virtuos begyndte at vise interesse for fodbold i en alder af tre år – fra 1992 til 2005 spillede Christian for Middelfart G&BK. I 2005 startede han i Odense Boldklub, en fodboldskole, der deltager i danske ungdomsmesterskaber. I denne periode blev Christian kåret som “Bedste tekniske spiller” i den danske ungdomsfodboldturnering. Christian Eriksen har også trænet i ungdomsklubberne Chelsea og Barcelona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *